Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΝΑΞΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ Παραλία Χώρας Νάξου 2.3.2014

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014 | Παραλία Χώρας Νάξου | Ναξιώτικο Καρναβάλι 
 Έναρξη Παρέλασης 15:00 Η παρέλαση του Βασιλιά Καρνάβαλου… 
*Βράβευση καλύτερης ομάδας*
Φέτος, για πρώτη χρόνια η παρέλαση του Βασιλιά Καρνάβαλου ξεκινά το μεσημέρι της Κυριακής.
Η παρέλαση των αρμάτων και των Καρναβαλιστών, ξεκινά από τη διασταύρωση του Νοσοκομείου Νάξου και καταλήγει στην κεντρική πλατεία Μανδηλαρά, στην παραλία της Χώρας, όπου το κέφι, η μουσική, ο χορός και το κρασί ρέουν άφθονα, στο μεγαλύτερο Αποκριάτικο ξεφάντωμα του νησιού, για μικρούς και μεγάλους !
Την παρουσίαση του καρναβαλιού επιμελείται ο νέος ραδιοφωνικός σταθμός Spice radio. Οι μουσικοί παραγωγοί του σταθμού έχουν ετοιμάσει, το πιο κεφάτο καρναβαλικό πρόγραμμα με ελληνικές και ξένες επιτυχίες, αλλά και πολλές ακόμη εκπλήξεις !
Δημιουργήστε την δική σας ομάδα, κατασκευάστε το πιο πρωτότυπο άρμα, εμπνευστείτε την καλύτερη μεταμφίεση  και ελάτε να συμμετάσχετε στη Ναξιώτικη Αποκριά.
Οι 3 καλύτερες συμμέτοχες βραβεύονται με χρηματικό έπαθλο !


Συνδιοργάνωση:
ΝΟΠΑΠΑ
συν+Αξία Ομάδα Εθελοντών Νάξου & Μικρών Κυκλάδων
ΠΗΓΗ

ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΕΣ Κάστρο Νάξου- Παραλία 1.3.2014

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014 | Κάστρο Χώρας Νάξου – Παραλία | 
Έναρξη 21:00
Λαμπαδηφορίες | Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου 
Ελεύθερη Συμμετοχή | Υποχρεωτικό Λευκό Σεντόνι Όρεξη και Κέφι.!!
Οι Λαμπαδηφορίες της Κινηματογραφικής Λέσχης Νάξου κάθε χρόνο αποκτούν, ολοένα και  περισσότερους φανατικούς φίλους, που ταξιδεύουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, για να συμμετέχουν  σε αυτήν την τόσο ξεχωριστή παρέλαση.
Το βράδυ του Σαββάτου 19:00 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Κάστρο της Νάξου, στην έδρα της Κινηματογραφικής Λεσχης, όπου οι υποψήφιοι Λαμπαδηφόροι δέχονται το βάπτισμα του πυρός.

Λευκό σεντόνι, ασπρόμαυρες μπογιές, στάχια, αναμμένοι πυρσοί, ο ήχος από τα τύμπανα και τις ιαχές των εκατοντάδων ατόμων αποτελούν το σκηνικό της κάθε Λαμπαδηφορίας.
Η παρέλαση ξεκινά μέσα από τα στενά και τα παραδοσιακά σοκάκια του κάστρου, με προορισμό την παραλία της Χώρας.
Στην κεντρική πλατεία Μανδηλαρά, στο τέλος της παρέλασης, τους συμμετέχοντες και τους παραβρισκόμενους  περιμένει άφθονο ρακόμελο και κρασί !
Παραδοσιακή μουσική με τσαμπούνες και τουμπάκια ολοκληρώνουν, όπως κάθε χρόνο, τις Λαμπαδηφορίες.
ΠΗΓΗ

Αναπαράσταση Αρχαίου Μύθου : ο Ιερός Γάμος Διόνυσου & Αριάδνης 28.2.2014

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 | Παραλία Χώρας Νάξου | Έναρξη 21:00

Ο πολύ γνωστός μύθος, του γάμου του Διονύσου με την Αριάδνη, είναι αποκλειστικά συνδεδεμένος με τη Νάξο. Σύμφωνα με το μύθο, ο Θησέας, μετά την εξόντωση του Μινώταυρου με τη βοήθεια της Αριάδνης, κόρης του Μίνωα, απέπλευσε από την Κρήτη με προορισμό την Αθήνα, παίρνοντας μαζί του την όμορφη κόρη. Θαλασσοταραχή τους υποχρέωσε ν’ αγκυροβολήσουν στην Νάξο, για να ξεκουραστούν. Ο Θησέας άραξε το πλοίο του στο μικρό νησάκι, «τα Παλάτια», όπως τ’ ονομάζουμε σήμερα και η Αριάδνη, ταλαιπωρημένη έγειρε στην αμμουδιά και την πήρε ο ύπνος. Ο Διόνυσος είδε την Αριάδνη και την ερωτεύθηκε, υποχρεώνοντας τον Θησέα να φύγει, εγκαταλείποντας την μόνη στο νησί. Τότε ο θεός παρουσιάστηκε στην Αριάδνη ως σωτήρας, προσφέροντας της ένα ολόχρυσο στεφάνι και κάνοντας την γυναίκα του…

Το δρώμενο, το οποίο πραγματοποιείται σε μια μοναδική ατμόσφαιρα μυσταγωγίας, ξεκινώντας από το Ενετικό Κάστρο της Νάξου και καταλήγοντας στο λιμάνι της Χώρας, με την  παρουσία Σατύρων , Μαινάδων και άλλων μυθικών προσώπων, σηματοδοτεί την έναρξη της Ναξιώτικης Αποκριάς, συνοδεία τυμπανιστών, μουσικής,  χορού ,πυροτεχνημάτων, και κρασοκατάνυξης !
ΠΗΓΗ

ΝΑΞΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑ 2014 | 28 Φεβρουαρίου, 1-2 Μαρτίου | Καρναβάλι


Για 4η συνεχόμενη χρονιά η καρδιά του Καρναβαλιού χτυπάει στην Νάξο & τις Μικρές Κυκλάδες!
Το 3ημέρο 28 Φεβρουαρίου, 1& 2 Μαρτίου σας προσκαλούμε να ζήσετε από κοντά τη νησιώτικη φιλοξενία σε συνδυασμό με το απόλυτο Αποκριάτικο ξεφάντωμα !

Στη Χώρα της Νάξου, αλλά και σε ολόκληρο το νησί , όπως κάθε χρόνο , έτσι και φέτος γιορτάζουμε την Αποκριά , με το δικό μας μοναδικό τρόπο :
Αναβίωση τοπικών εθίμων, Αναπαράσταση αρχαίων μυθολογικών δρώμενων, Λαμπαδηφορίες και φυσικά η Παρέλαση του Βασιλιά Καρνάβαλου, με τη συμμετοχή πλειάδας αρμάτων !
ΠΗΓΗ

20 χρόνια Λαμπαδηφορίες Νάξος (1994 – 2014) - 20 χρόνια Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου -


Σας περιμένουμε όπως κάθε Αποκριά με ένα λευκό σεντόνι, το Σάββατο 1 Μαρτίου στις 7.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Καθολικής Μητρόπολης, στο Κάστρο της Χώρας.


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Τripadvisor:ΝΑΞΟΣ 2ο ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014

http://www.tripadvisor.com.gr/TravelersChoice-Islands NAXOS

ΝΑΞΟΣ
Μια κουκκίδα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, η Νάξος είναι ένα μοναδικό κράμα αρχαίων μνημείων και παραλιών. Πρόκειται για το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και, σύμφωνα με την παράδοση, εδώ πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο Δίας. Μόλις φτάσετε στη Νάξο, πάρτε το δρομάκι που οδηγεί στη νησίδα Παλάτια, εκεί όπου στέκει αγέρωχο το σύμβολο της πόλης, η Πορτάρα, μια πέτρινη πύλη ενός αρχαίου ναού που δεν υπάρχει πια. Το ηλιοβασίλεμα, θαυμάστε εικόνες του νησιού και της θάλασσας που κόβουν την ανάσα.

Τα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης σύμφωνα με το TripAdvisor:

Λιούις και Χάρις, Σκωτία
ΝΑΞΟΣ
Γκόζο, Μάλτα
Νησιά Ορκνεϊ, Σκωτία
Μήλος
Κεφαλονιά
Σαντορίνη
Κάπρι, Ιταλία
Μουλ, Σκωτία
Πάρος

Η κατάταξη βγήκε με βάση την άποψη των τουριστών που έχουν ήδη επισκεφθεί τα νησιά, ενώ η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στη λίστα.


Ελλάδα|Κόσμος|Περισσότερα

1 από 10
3 από 10











Μια κουκκίδα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, η Νάξος είναι ένα μοναδικό κράμα αρχαίων μνημείων και παραλιών. Πρόκειται για το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και, σύμφωνα με την παράδοση, εδώ πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο Δίας. Μόλις φτάσετε στη Νάξο, πάρτε το δρομάκι που οδηγεί στη νησίδα Παλάτια, εκεί όπου στέκει αγέρωχο το σύμβολο της πόλης, η Πορτάρα, μια πέτρινη πύλη ενός 
αρχαίου ναού που δεν υπάρχει πια. Το ηλιοβασίλεμα, θαυμάστε εικόνες του νησιού και της θάλασσας που κόβουν την ανάσα.



















  • Μια κουκκίδα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, η Νάξος είναι ένα μοναδικεικόνες του νησιού και της θάλασσας που κόβουν την ανάσα.


  • Saint George at Alyko beach (29328833)
  • naxos aliko beach (1193213)
  • Full Moon over Naxos (26103652)
  • Agia Anna (1661043)