Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΣΑΒΒΑΤΟ 14.12.2013 18.50μ.μ ΤΟ "ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΓΗ" ΣΤΗ ΝΑΞΟ.


Το ''Χωρίς συνταγή'' του Δημήτρη Σκαρμούτσου, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στις 18:50 ταξιδεύει στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, τη Νάξο και γνωρίζει τους κατοίκους και τα ντόπια προϊόντα.
Στη Χώρα της Νάξου, το παντοπωλείο του Αντώνη Τσιμπλάκη είναι σήμα κατατεθέν εδώ και 70 χρόνια. Ο Δημήτρης συναντάει τον κυρ- Αντώνη και το γιο του Κυριάκο εν ώρα εργασίας και τον ξεναγούν στο μαγαζί τους που αποτελεί τον "παράδεισο" του κάθε μάγειρα.

Επόμενη στάση είναι ο αγροτικός συνεταιρισμός του νησιού, όπου ο Δημήτρης μαθαίνει τα πάντα για την περίφημη γραβιέρα και την ξεχωριστή πατάτα του νησιού. Σε ένα πατατοχώραφο μία "super" γιαγιά, η Νικολέτα, αναλαμβάνει να δείξει στο Δημήτρη πως γίνεται η συγκομιδή.

Ο Δημήτρης επισκέπτεται ένα ιστορικό ποτοποιείο και μαθαίνει όλα τα μυστικά της απόσταξης του λικέρ κίτρου. Στη συνέχεια τσεκάρει τις μαγειρικές ικανότητες της Κατερίνας, κόρης της ιδιοκτήτριας, φτιάχνοντας μαζί της την παραδοσιακή γιαχνάδα με λικέρ κίτρο.

Στην Απείρανθο ο "σεφ χωρίς συνταγή" συναντάει τον Βασίλη Γιακουμή ή Μάλαμα όπως τον λένε οι συγχωριανοί του. Στην πλατεία του χωριού ο Μάλαμας δείχνει στο Δημήτρη πως γίνεται το ζαμπόνι, ένα ντόπιο αλλαντικό.

Η Κόρωνος είναι η τελευταία στάση του Δημήτρη, εκεί έχει την ταβέρνα της μια φίλη του, η Ματίνα. Στην αυλή του μαγαζιού μαγειρεύουν αρνάκι με φασολάκια και κωμό, ένα ναξιώτικο τυρί.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου