Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΝΑΞΟ 2ο ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Στην ηλεκτρονική έκδοση της σουηδικής εφημερίδας Expressen (με κυκλοφορία 248.600 φύλλα η ημερήσια και 329.900 η κυριακάτικη/ανεξάρτητη, φιλελεύθερη απογευματινή) και στην εξειδικευμένη στήλη «Allt om Resor» (σ.σ «Τα πάντα σχετικά με τα ταξίδια», στήλη ειδικά αφιερωμένη στον τουρισμό) δημοσιεύεται άρθρο της Ελίζαμπεθ Μοντγκόμερι, με τίτλο «Τα δέκα καλύτερα ελληνικά νησιά».
Σύμφωνα με τους αναγνώστες του διαδικτυακού τόπου www.kalimera.se η ΝΑΞΟΣ βρίσκεται στην 2η θέση.
Τα 10 δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά είναι:

1. Κρήτη
2. ΝΑΞΟΣ
3. Αμοργός
4. Κάρπαθος
5. Σάμος
6. Ρόδος
7. Τήλος
8. Σκιάθος
9. Σκόπελος
10. Σαντορίνη

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται πως η Κρήτη αποτελεί το μεγαλύτερο ελληνικό νησί, ενώ η Νάξος διαθέτει υπέροχες παραλίες, μερικές εξ αυτών είναι ιδανικές για γουίντ σέρφινγκ, καθώς και όμορφα/ γραφικά χωριά.
Επιπλέον, γίνεται αναφορά στα γυρίσματα της ταινίας «The Big Blue» που πραγματοποιήθηκαν στην Αμοργό, ενώ παράλληλα υπογραμμίζεται η ομορφιά της φύσης στην Κάρπαθο και τα ιστορικά αξιοθέατα της Σάμου. Στη συνέχεια, ακολουθεί η Ρόδος, το τέταρτο μεγαλύτερο σε έκταση νησί της Ελλάδας, με έντονη νυχτερινή διασκέδαση και πολιτιστική κληρονομιά. Έπειτα προβάλλεται η Σκιάθος, ως «εκπρόσωπος» των Βορείων Σποράδων, ενώ ακολουθεί η Σκόπελος, νησί στο οποίο γυρίστηκε και η κινηματογραφική ταινία «Mamma Mia», αναδεικνύοντας τόσο το πράσινο της φύσης όσο και το γαλάζιο της θάλασσας του νησιού. Η λίστα ολοκληρώνεται με τη Σαντορίνη και τη γνωστή έκρηξη του ηφαιστείου, που έγινε πριν από 3.500 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου