Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: "Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ,ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΞΕ ΟΣΟ ΘΑ 'ΠΡΕΠΕ,ΤΟ ΑΓΕΡΣΑΝΙ..."

του Γ.Βλαχάκη (ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ)
Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητος Αγίου Αρσενίου,Νίκος Μαργαρίτης,αν και εξελέγη με το ψηφοδέλτιο του δημάρχου Μ.Μαργαρίτη,δεν "μασάει"τα παράπονά του.Μιλάει καθαρά...για όλα!

Για τις λίμνες του Αγίου Προκοπίου "ξεκαθαρίζει" πράγματα και απευθύνει "ανοιχτό" κάλεσμα-πρόσκληση σε όλους τους Ναξιώτες. Μας μιλάει όμως και για το προεκλογικό πρόγραμμα της νυν δημοτικής αρχής.Και σχολιάζει απέριττα, ό,τι σ' αυτό,διαβάζει...

"Να μην πουληθούνε οι λίμνες σε ιδιώτη. Να παραχωρηθούν στο δήμο,να αναβαθμιστούν από τον δήμο με σκοπό να είναι καθαρές, οπότε θα έχουμε ένα φροντισμένο και προστατευμένο περιβάλλον, και θα έχει, κατόπιν όλων αυτών, όλος ο κόσμος εύκολη πρόσβαση σ' αυτές. Άν γίνουνε αυτά και επισκέψιμες θα είναι και η δυσοσμία που παρατηρείται κάθε καλοκαίρι με τις μεγάλες ζέστες θα εκλείψει."

Δεν έχω κανένα υπόμνημα στα χέρια μου, εν όψει της Λαικής Συνέλευσης της προσεχούς Κυριακής.
Θα εκδώσουμε ψήφισμα. Μπορεί να μην είναι ομόφωνο, δεν ξέρω, θα είναι όμως ένα ψήφισμα που θα υποστηριχτεί από την ισχυρή πλειοψηφία των παρισταμένων.

Θέλω να είναι στο χωριό μας την Κυριακή, στο καφενείο του Καλογείτονα, αυτοί που αγαπάνε την Νάξο και τον Αι-Προκόπη και τις παραλίες του.

Ο Άγιος Προκόπης είναι μία παραλία που δέχεται, το 95% του πληθυσμού που κάθε καλοκαίρι επισκέπτεται το νησί μας. Όποιος περάσει από την Νάξο, θα περάσει και από τον Άγιο Προκόπη, απαραιτήτως.

Έχω προσκαλέσει όλους τους συλλόγους του χωριού μας. Ο σύλλογός μας των Αθηνών είναι ανενεργός. Μάλλον δεν θα εκπροσωπηθεί.

Δεν έχω εγώ προσωπικά χτυπήσει καμία 'πόρτα'. Περιμένω και θέλω να δω πώς θα κινηθεί και ο δήμος μας.

Περιμένω 'δυναμική' από τον δήμο και όχι την αντιμετώπιση που είχαμε μέχρι σήμερα.

Γιατί, εγώ, πιστεύω ότι οι λίμνες έχουν βγει για πώληση και όχι αυτά που μας λένε ότι δεν θα πουληθούνε οι λίμνες.

Και ο Μαχαιρίδης μας διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειτε να πουληθούνε οι λίμνες.

Στην συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο και παρουσία μου, διαβεβαιώθηκε ότι δεν πρόκειτε να πουληθούνε...

Δεν τον ρώτησα πολλά. Του έβαλα θέμα την 'πώληση' και είπε ότι ο πρώτος που θα αντιδράσει σε τυχόν προσπάθεια πώλησης θα είναι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, που αν χρειαστεί θα ζητηθεί από την Περιφέρεια να περάσουν οι λίμνες στην δικαιοδοσία τους.

Ούτε ανάθεση μελέτης έχει γίνει ακόμη, Γιάννη, σε κάποιο μελετητικό γραφείο, για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση εργασιών για την αποκατάσταση των λιμνών. Διερευνητικές προσπάθειες εξακολουθούν να γίνονται.

Ο κόσμος την περιοχής μας που δραστηριοποιείτε στον τουρισμό τα λέει έτσι τα λέει και αλλιώς για την...'πώληση'. Κάποιες απόψεις διίσταναι. Θα δούμε τι θα 'βγει' στην Λαική Συνέλευση της Κυριακής. Θα δούμε τι ανταπόκριση θα έχουμε στο κάλεσμά μας και ποιες θα είναι οι θέσεις και οι απόψεις των επιχειρηματιών που θα εκπροσωπηθούν στη Λαική Συνέλευση. Να σου διευκρινίσω ότι δεν έχω καλέσει κανένα προσωπικά. Το καλεσμά μας είναι 'ανοιχτό' προς όλους. Απευθυνόμαστε σε όλους τους παραγωγούς, τουριστικούς, επιχειρηματίες, εμπορικούς και άλλους φορείς του νησιού μας και για όλους τους Ναξιώτες. Τους περιμένουμε όλους.

Αν γίνει κάνα μπάμ,Γιάννη ,αν αντιληφθούμε ότι πάνε για πώληση τις λίμνες και ότι δεν πρόκειτε να κάνουν πίσω,θα ανοίξουμε "μέτωπο".Να είναι σίγουροι γι' αυτό.Δεν πρόκειτε να χαριστούμε σε κανέναν.Οι λίμνες επαναλαμβάνω,ανήκουν σε όλους τους Ναξιώτες,και σε κανέναν άλλον.Πλήν αυτών που έρχονται στο νησί μας,επειδη αγαπούν τις ομορφιές του.Τελεία και παύλα...
 Θα περάσουμε στην αντεπίθεση.Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια,εαν πάρουν απόφαση να πουλήσουν τις λίμνες.Ήδη.ως φυσικά πρόσωπα,κάναμε και προσφυγή στο ΣτΕ.Γι' αυτόθέλουμε και την υποστήριξη του δήμου.
 Ο Αγιος Προκόπιος είναι μια περιοχή που δίνει "ψωμί" στον δήμο.Και το θέλουμε να ανήκει στον λαό.δεν το θέλουμε να περασει στα χέρια των ξένων με τα συμφέροντα του νησιού μας.
 Εγώ και ο Μουτάφης απο το Αγερσανί προσφύγαμε στο ΣτΕ.Όλα γίνανε σε λίγες ώρες μέσα.Μπορούμε όμως ανα πάσα στιγμή να υπογράψουμε όλοι την προσφυγή αυτή.
 Το Αγερσανί θέλει περισσότερη υποστήριξη από τον δήμο μας.Ο δήμος μας δεν δίνει τηνανάλογη υποστήριξη,την υποστήριξη που του πρέπει του χωριού μας.Υπάρχουν ελλείψεις αρκετές,που τις έχουμε επισημάνει πάρα πολλές φορές.
 "Ο δήμος μας δεν κοίταξε όσο θα έπρεπε,το Αγερσανί..." υποστηρίζει ο Νίκος Μαργαρίτης.Και για το προεκλογικό πρόγραμμα του δημάρχου Μ.Μαργαρίτη, με το ψηφοδέλτιο του οποίου εξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 2010 ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αγίου Αρσενίου έχει και λέει αρκετά και σημαντικά.Τα λέει όμως "όλα" σε λίγες λέξεις μέσα.
 Το πιό μεγάλο και πιό σημαντικό ήταν ότι ο δήμος μας καθάρισε τη λίμνη του αεροδρομίου.Η αλήθεια να λέγετε.Πρόκειται για σοβαρό επίτευμα.
  Στο πρόγραμμα τώρα:
 -Δρόμος Τυροκομείου-Χώρας (συντήρηση- επιδιόρθωση-ανάπλαση)
ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ
  -Διάνοιξη περιφεριακού δρόμου του χωριού (αν εννοούν τον δρόμο πίσω απο το γήπεδο)
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ
  -Παιδικός σταθμός-παιδική χαρά-Κ.Α.Π.Η. στο χωριό
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ.
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΟΧΙ
Κ.Α.Π.Η. ΠΟΥ; ΣΤΟ ΑΓΕΡΣΑΝΙ; 
  -Κατασκευή πλατείας-λαογραφικού μουσείου και ανάδειξη παλαιών πηγαδιών
ΤΙΠΟΤΑ...Τ Ι Π Ο Τ Α
  -Κτήρια πολιτιστικών εκδηλώσεων και αθλοπαιδιών
ΟΧΙ
  -Χώροι στάθμευσης
Ε ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ,ΕΧΟΥΜΕ.ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ.ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΧΙ...
  -Διάνοιξη δρόμων για άμεση πρόσβαση προς τις παραλίες
ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΤΕΛΗΣ,ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΚΕΙ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΠΛΑΖΑ.
  -Οργάνωση και ανάπτυξη Αγίου Προκοπίου-Αγίας Άννας-Πλάκας και της ευρύτερης περιοχής μς σκοπό την αναγνώριση των παραλιών με Γαλάζια Σημαία.
ΝΑΙ ΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ,ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΑΘΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ.ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ,ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.
  -Επίλυση χρόνιων προβλημάτων όπως το κυκλοφοριακό-στάθμευση και αναβάθμιση περιοχών με πεζοδρόμους,δημοτικό φωτισμό,σήμανση και δενδροφύτευση.
ΤΙΠΟΤΑ...Τ Ι Π Ο Τ Α...Τ Ι Π Ο Τ Α...
   -Προστασία χλωρίδας και πανίδας Αλυκής-Αγ.Προκοπίου και αμμοθινών.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ,ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ, ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ...ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ...ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΚΑΛΑ...ΝΑ ΤΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ...ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ...ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΕΣ...ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ! ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΚΙΟΛΑΣ!
  -Λιμενικές υποδομές της Αγ.Άννας
ΜΟΝΟ Η ΑΣΦΑΛΤΩΣΤΡΩΣΗ ΕΓΙΝΕ.ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓ.ΑΝΝΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΙΣΧΟΣ,ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΡΒΥΛΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΜΕ ΣΑΓΙΟΝΑΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΚΕΙ...ΤΩΡΑ ΠΑΤΑΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ...
  -Πρόγραμμα καθημερινής καθαριότητας Αγ.Αρσενίου και παραλιών.
ΕΔΩ ΕΙΧΑΜΕ "ΜΕΙΟΝ" ΠΟΛΥ.ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ.
   -Καθημερινή συγκοινωνία Αγ.Αρσενίου-Αγ.Άννας-Χώρας κατα την θερινή περίοδο.
ΤΙΠΟΤΑ...Τ Ι Π Ο Τ Α...Τ Ι Π Ο Τ Α... ΤΟ ΚΤΕΛ ΜΑΣ "ΕΓΡΑΨΕ" ΚΑΝΟΝΙΚΑ...ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΨΗΦΙΣΕ ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ή ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ...ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟ ΚΤΕΛ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ.
  -Επέκταση του δικτύου ύδρευσης στο δημ. διαμέρισμα του Αγ. Αρσενίου.
ΟΧΙ...Ο Χ Ι...
  -Μελέτη αποχέτευσης με απόλυτη προστασία παραλιών.
Ε ΑΥΤΟ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ...
  -Επέκταση σχεδίου πέριξ των υπαρχόντων.
ΟΧΙ.
  -Πεζόδρομος-ποδηλατόδρομος,παραπλεύρως κεντρικού δρόμου Χώρας-Αγ.Προκοπίου-Αγ.Άννας-Πλάκας.
ΟΧΙ ΟΥΤΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΕΛΕΤΕΣ.

  Γράψτε το για να το καταλάβουν.Η ΝΑΞΟΣ ΤΡΩΕΙ "ΨΩΜΙ"ΝΑΠΟ ΤΟ ΑΓΕΡΣΑΝΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ.
ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΤΟ ΑΓΕΡΣΑΝΙ.Πρέπει να το καταλάβουν όλοι,πρέπει να το καταλάβουν και οι συνάδελφοί μου στον δήμο,πολύ καλά αυτό.Εμείς  παρά ταύτα αυτό που μας αναλογεί θέλουμε και μόνο αυτό.Τίποτα περισσότερο από αυτό που μας αναλογεί.Τέτοια αντιμετώπιση θέλουμε να έχουμε,που δεν είχαμε μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου